старец Порфириј

voskresenie

Имајте ја Христовата радост – Велигденска честитка од старец Порфириј

… Имајте ја Христовата радост. Тоа е радост, која трае вечно, во која има вечна веселба. Тоа е радоста на Господ, која дава најсигурен мир, спокојна наслада, и најслатка среќа. Серадосна радост, која…