Синаксар на Светата и Велика Среда

omovenie nog spasitelya

Синаксар на Светата и Велика Среда

Стихови: Една жена, излевајќи миро врз телото Христово, Го испревари Никодима кој носеше смирна за Покојниот. Во светата и Велика Среда божествените отци ни заповедаа да го славиме споменот на жената блудница, која…