Паримии

P1210079

Воздвижение на Чесниот Крст Господов – Ресен

На 27.09.2015 г, кога го празнуваме празникот на Воздигнувањето на Крстот Господов, непобедливото оружје на христијаните, Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот „Св. Кирил и Методиј“ во Ресен.