кондак

siluan

Спомен на свети Силуан Атонски

Господ ни Го даде Светиот Дух и ние ја научивме песната Господова, и од сладоста на љубовта Божја ја забораваме земјата. Љубовта Господова е огнена и не ни дава да се сеќаваме на…