Индија

nikolai

Молчењето на младиот Исус – Владика Николај (Велимирович)

  Гласот е сила, Теодуле.  Но силата е во молчењето. Зависи кој зборува и за што зборува, и кој ќути и за што ќути. Гласот на злосторникот и гласот на светителот Божји, нема…

29.01.2015_kliment_m

Климент Нехамаија – Христос во Индија

Јас се родив и бев воспитан во Англиканска „висока“ црква и бев претставник на веќе четвртото поколение англиканци во моето семејство и во мојот град. Нашата општина беше плод на дејноста на првата…