хор

image-0-02-01-13422cb92c7802a6229ffc52b8e8d0cbc1202e27d23862cf1f6ce3e3932a9967-V

Концерт на хорот „Св. Ахил Преспански“ во Ресен

На 30.07.2016 г., под покровителство на Министерството за култура, во Домот на културата „Драги Тозија“ во Ресен, црковниот хор „Св. Ахил Преспански“ одржа концерт со византиско пеење, исполнувајќи песнопенија од Божествената Литургија.