Георгиј Великанов

xGeorgyVelikanov.jpg.pagespeed.ic.2kwQxDxPYf

Спасувајќи бездомник, почина првиот прес-секретар на службата „Милосрдие“, Георгиј Великанов

Првиот прес-секретар на православната хуманитарна организација „Милосрдие“, олтарник и псалт во храмот на Семилостивиот Спасител во Митин, историчар и катихизатор Георгиј Великанов загина, спасувајќи бездомник кој паднал на железничка пруга.