Антоан де Сент-Екзипери

maliot princ

Писателите на сказни и нивните судбини – Што знаеме за Андерсен, Сент-Екзипери и Керол? (Ι дел)

Каква била судбината на луѓето, кои му ги подариле на светот најдобрите христијански сказни? Зошто Антоан де Сент-Екзипери во својата „Цитадел“ зборува од лицето на цар Соломон и како испаднало да ја напише…