1054

filaret

Писмо од свети Филарет (Вознесенски) до Цариградскиот Патријарх Атинагора

ОБРАЌАЊЕ КОН НЕГОВАТА СВЕТОСТ, КИР КИР АТИНАГОРА КОНСТАНТИНОПОЛСКИ, ПАТРИЈАРХ ВСЕЛЕНСКИ И НА НОВИОТ РИМ   Ваша светост! Од Светите Отци наследивме завет дека во Црквата Божја сè се совршува во законски поредок, во…