Старец Даниил Катунакски

Како се раѓа гревот во душата на човекот – Старец Даниил Катунакски

Старец Даниил се сеќава на зборовите на преподобен Никодим Светогорец, за тоа, како се раѓа гревот во душата на човекот. „Како се раѓа гревот?“ Свети Никодим Светогорец говори: „Гревот се раѓа само од…