Daily Archives: 07/08/2017

st-irodion1

Сакаш да му речам на Бога да ги растера облаците? – Старец Иродион Капсалски

Беше многу тешко да се дојде до неговата келија, дури и ако знаешe каде таа се  наоѓа. Со месеци живеев во тој дел од Света Гора и повторно не можев да се снајдам со сите тие патеки. Сите се испреплетуваа и ги имаше толку многу. Еднаш, отидов до самопослугата за прехранбени продукти и со мене беше отецот, кај кого што престојував. На патот забележав дека од урнатината излегува некој старец.