Daily Archives: 04/07/2017

Photo-7-3-17,-4-56-11-PM

Свети Наум Охридски – Вечерна богослужба

На 02.07.2017 г., во предвечерието на празникот на светиот Наум Охридскиот Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна Богослужба во манастирот, посветен на неговиот спомен во Битола. 

19668074_10203253814343198_1724887769_n

Четврта недела по Педесетница – Архиерејска Литургија во Довлеџик

На 02.07.2017 г., на Четвртата недела по Педесетница, кога го празнувавме споменот на Светиот апостол ЈудаПреподобен Паисиј ВеликиСветиот маченик ЗосимПреподобен Јован ОтшелникСвети Јован Шангајски; Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот на Светите Архангели во Довлеџик.

19756126_1369338513115486_578452160_n

Божествена Литургија во Света Троица (Руската црква)

На 02.07.2017 г., во Четвртата недела по Педесетница, кога го празнувавме споменот на светиот отец наш Јован Шангајски, Битолски, во храмот Света Троица (Руската црква) во Битола, каде се одвивало неговото служење како јеромонах, беше отслужена Празнична Утрена и Божествена Литургија.